Sosiale medier

Bruk av sosiale medier er gode hjelpemidler hvis du ønsker å skape mertrafikk til ditt nettsted og oppmerksomhet rundt dine produkter og tjenester. I motsetning til vanlig markedsføring er mye av dette også helt gratis.

Du kan enkelt nå ut til et stort antall mennesker, og med lett tilgjengelig statistikk, kan du nærmest umiddelbart se om budskapet er interessant for mottakerne. Hos Idéhuset Albretsen i Tønsberg får du rådgivning om hvilke sosiale medier som kan være aktuelt for akkurat din bedrift, og vi hjelper deg med å komme i gang, samt administrere oppdateringer og kampanjer hvis ønskelig.

Nedenfor følger en kort presentasjon av de seks viktigste sosiale mediene.

Facebook

2,7 millioner nordmenn er på Facebook. Er du? Eller rettere sagt – ditt firma? For mange firmaer kan det være mye å hente på å være aktiv på Facebook. Facebook byr på en unik mulighet til å nå ut til veldig mange personer, og gi kundene dine positive opplevelser knyttet til din bedrift/merkevare. Ved å være tilstede på Facebook kan du engasjere dine kunder i saker, nyheter og tilbud på en rask og effektiv måte.

Instagram

Instagram er en gratis foto- og video-delingstjeneste og sosialt nettverk som ble lansert i oktober 2010. Tjenesten gjør det mulig for brukere å ta video og bilder, legge til enkle effekter, og deretter dele det med andre Instagram-brukere. Følgerne dine kan deretter kommentere og like bildene du har lagt ut, og du kan kommentere tilbake. Instagram har pr 2013 over 150 millioner registrerte brukere.

Twitter

Dette er en tjeneste hvor du har muligheten til å lese og skrive små meldinger til de du måtte ønske. Meldingene kan ikke være på mer enn 140 tegn. Alt du gjør er å opprette din egen brukerkonto og søke opp de personene og firmaene du ønsker å følge. Det gjør det mulig for deg å følge venner og kjente, samt potensielle kunder. Videre kan du holde kontakt med dine følgere ved å lese og skrive meldinger til de du har i din omgangskrets.

YouTube

YouTube handler om video. Så her er det deling av videoklipp som gjelder. Som registrert bruker kan du laste opp og dele dine egne videoer. Du kan også se andres offentlige videoer, samt legge igjen kommentarer på disse. Video bli mer og mer vanlig å bruke som markedsføring og presentasjon, og er uten tvil en av de viktigste områdene å fokusere på i årene fremover.

LinkedIn

LinkedIn er i hovedsak et sosialt nettverk for profesjonelle. Det brukes til å finne ledige stillinger, ansettelse av nye mennesker og for å bli oppdaget av andre. Her oppretter du en profil på lik linje med andre sosiale nettverk, men forskjellen er at informasjonen vil bestå mye av utdannelse, jobberfaring og nåværende jobbstatus. Du bygger ditt nettverk med personer du kjenner, og kan i tillegg komme i kontakt med personer via venners venner helt ut i 3. ledd.

Må jeg være aktiv på alle sosiale medier?

Det er ikke sikkert. Det er stor forskjell på firmaer. Men hvis du har produkter eller tjenester du ønsker andre skal vite om eller kjøpe, anbefaler vi at du gjør en vurdering på hvilke medier som kan være hensiktsmessig for deg. Hos Idéhuset Albretsen i Tønsberg får du rådgivning og hjelp til igangsetting og administrering.

 

Kontakt oss

Vennligst ta kontakt hvis du ønsker et uforpliktende tilbud eller ytterligere informasjon.

Ta kontakt 

Grafisk design / profil

Et design som understreker organisasjonens profil vil utad gi et godt inntrykk.

Les mer 

Bli funnet på nett

Idéhuset hjelper deg så du blir sett på nettet, og kan vise til svært gode resultater mht. søkemotor-
optimalisering
.

Les mer 

Domene / hosting

Idéhuset i Tønsberg tilbyr hosting (webhotel) i forbindelse med webdesign, og som en del av et webprosjekt.

Les mer